ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μήπως αντιμετωπίζετε με λάθος τρόπο τους πόνους στην πλάτη;


Ίσως η ξεκούραση δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση....

Μέχρι τώρα η θεωρία για την αντιμετώπιση του πόνου στην πλάτη, ήταν ξεκούραση και ακόμα περισσότερη ξεκούραση. Όμως, οι πρόσφατες μελέτες και συμβουλές λένε ότι το μυστικό είναι να παραμένουμε ενεργοί.

Η αλήθεια είναι πως όταν μας πιάνει ο πόνος στην πλάτη, αισθανόμαστε σαν κάποιος να μας έχει «ρουφήξει» όλη μας την ενέργεια, και το μόνο που θέλουμε είναι να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι ή τον καναπέ, με πολλά μαξιλάρια, και να μην κουνιόμαστε.

Πολλές γυναίκες στα 20 και τα 30 τους, αισθάνονται ξαφνικούς πόνους στην πλάτη διότι επιστρέφουν σε κάποιο άθλημα έπειτα από καιρό ή αυξάνουν ξαφνικά την ένταση στην άσκησή τους. Απλά ο οργανισμός μας δεν έχει σχεδιαστεί για να απορροφήσει την κατάχρηση που πολλές φορές τον υποβάλουμε.

Όταν χτυπά ο πόνος, η αρχική αντίδραση σας θα μπορούσε να είναι η ξεκούραση, αλλά σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, ακόμη και λίγες ημέρες αδράνειας, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα και σε περαιτέρω βλάβη. Μένοντας ενεργές, βοηθάτε στη διατήρηση των μυών και των τενόντων να παραμείνουν χαλαροί και ισχυροί.

Αλλάξτε τακτική λοιπόν, για λιγότερους πόνους και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πηγή: queen.gr