ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Bloomberg: Η Ελλάδα πρέπει να ανακοινώσει «κούρεμα»


Για καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους κάνει λόγο δημοσίευμα του Bloomberg και σημειώνει πως η χώρα μας πρέπει να ανακοινώσει κούρεμα χρέους, ύψους...
50%.

Προσθέτει επίσης πως πρέπει να επιβληθεί τριετής αναστολή των πληρωμών τόκων για τα δάνεια που θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα.

«Όσο πιο γρήγορα προχωρήσει σε ένα κούρεμα η Ελλάδα, τόσο το καλύτερο για όλους καθώς η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές χρέους και σε μεγαλύτερο πόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, σε νέο ιστορικό υψηλό στις 1.173 μονάδες βάσης ανέβηκε το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, καθώς επιμένει η φημολογία περί επικείμενης αναδιάρθρωσης.

Με μικρές απώλειες, 0,48%, και μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον διεξάγεται η συνεδρίαση στο ΧΑ.

Παράλληλα, πρόσθετα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου φέρνει η κατάρρευση των δημοσίων εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Από το οικονομικό επιτελείο εκτιμάται ότι με τα νέα μέτρα θα καλυφθούν όλες οι αποκλίσεις του προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη του Πάσχα ανακοινώνονται από τη Eurostat τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα του έτους 2010, από τα οποία θα εξαρτηθεί και το μέγεθος των μέτρων που θα ληφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 10,5% και το χρέος θα φτάνει το 142,8% του ΑΕΠ.

Στο μεταξύ, αρχές Μαΐου αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας.


skai.gr