ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Ντ. Κον Μπεντίτ: Η Γερμανία χρωστάει 81 δισ. στην Ελλάδα


Δριμεία επίθεση στη Γερμανία για τη στάση που τηρεί στο ελληνικό ζήτημα εξαπέλυσε ο επικεφαλής των...
Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ενώ επίθεση στους Γερμανούς, αλλά και στον Λ.Παπαδήμο εξαπέλυσε ο γνωστός Βρετανός ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάραντζ.

«Όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίζουν, πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί τους» δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη διάρκεια μιας φορτισμένης κοινοβουλευτικής συζήτησης, απευθυνόμενος απ' ευθείας στη Γερμανία, που φέρεται ότι επέμεινε να αναβληθούν οι αποφάσεις για τη στήριξη της Ελλάδας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη λεηλασία των χρημάτων της ΤτΕ από τις δυνάμεις των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επισημαίνοντας ότι «με τους τόκους, είναι 81 δισεκατομμύρια ευρώ αυτά που χρωστούνται. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να δούμε την Ευρώπη και την ιστορία της».

Άσκησε δε κριτική και στους «Ταλιμπάν νεοφιλελεύθερους» αξιωματούχους της ΕΕ επειδή επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να κόψει τις συντάξεις, αντί για τις αμυντικές δαπάνες, ώστε να καλύψει ένα δημοσιονομικό κενό 325 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης Χάνες Σβόμποντα συμφώνησε με τον Κον-Μπεντίτ στο επιχείρημα ότι η αποκαλούμενη τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι υπερβολικά «τιμωρητική» έναντι της Αθήνας.

«Η Ελλάδα χρειάζεται συμβουλή, όχι δικτατορία», δήλωσε ο Σβόμποντα.

Ο γνωστός Βρετανός ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάραντζ, χαρακτήρισε τον Λουκά Παπαδήμο «μαριονέτα».

Υπήρξαν όμως και διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως του συντηρητικού Ζ.Ντολ, ο οποίος είπε ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας λειτούργησαν στη Λετονία, ενώ ο Γερμανός φιλελεύθερος Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ επιτέθηκε στην ελληνική πολιτική τάξη επειδή απέτυχε να φέρει σε πέρας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.

«Ο διογκωμένος κρατικός μηχανισμός πρέπει να περιοριστεί. Το κράτος είναι διογκωμένο επειδή κάποιοι απλώς παρκάριζαν τους φίλους και τους συγγενείς τους σε υπουργεία» δήλωσε.

Ο Δανός υπουργός αρμόδιος για υποθέσεις της ΕΕ Νικολάι Βάμεν, μιλώντας για λογαριασμό της προεδρεύουσας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση για χαλάρωση της στάσης έναντι της Ελλάδας, παρά την ύφεση που επιδεινώνεται στη χώρα και για την οποία οι επικριτές λένε ότι οφείλεται στα επιβεβλημένα από την ΕΕ μέτρα λιτότητας.

«Σφίξαμε τις ζώνες μας, είναι απαραίτητο και πρέπει να συνεχίσουμε με όλα τα οικονομικά μέτρα και να τα εφαρμόσουμε ... για να αποκατασταθούν οι καλές οικονομικές συνθήκες», δήλωσε ο Βάμεν αναφερόμενος στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις της ΕΕ που εισήγαγαν μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία.