ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Arrivederci... Ολυμπιακοί Αγώνες 2020!


Για να μην γίνει.... “Αθήνα 2012” η Ρώμη, ο ιταλός πρωθυπουργός «αποσύρει» την υποψηφιότητα της Ρώμης για την Ολυμπιάδα του 2020
Σε συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνησή του αποφάσισε να μην επισημοποιήσει την υποψηφιότητα της Ρώμης για την Ολυμπιάδα του 2020.

«Η κυβέρνησή μας καλείται να δράσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αναγκάσθηκε να ζητήσει θυσίες σε ένα σημαντικό φάσμα πολιτών», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, «τώρα που ο κίνδυνος δείχνει να απομακρύνεται δεν αισθανόμαστε ότι πρέπει να λάβουμε μια οικονομική δέσμευση που θα μπορούσε να βαρύνει με απρόβλεπτο τρόπο στις πλάτες της Ιταλίας».

Ο Μόντι έκανε λόγο για μια «απόφαση ευθύνης». Σύμφωνα με τον Ιταλό οικονομολόγο και πρωθυπουργό, «η χώρα δεν πρέπει να σταματήσει να θέτει σημαντικούς στόχους αφού μάλιστα η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί και στην ανάπτυξη, αλλά αυτή την στιγμή δεν θα ήταν ένδειξη συνέπειας να μπει η Ιταλία, σε μια τόσο δαπανηρή διαδικασία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο να χρήματα των φορολογουμένων».

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι από τους άμεσους συνεργάτες του Μάριο Μόντι, διέρρευσε ότι υπήρξαν έντονες πολιτικές πιέσεις υπέρ μιας θετικής απόφασης και της επισημοποίησης της υποψηφιότητας εντός της αυριανής ημέρας, όταν λήγει και η καθορισμένη διορία.

Μεγάλη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο κεντροδεξιός δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, ο οποίος, εξερχόμενος του κυβερνητικού μεγάρου "Παλάτσο Κίτζι", δήλωσε ότι «ο κ. Μόντι εξέθεσε με μεγάλη σαφήνεια τις θέσεις του, αλλά εμείς συνεχίζουμε να διαφωνούμε».

Έγινε λόγος περί πιθανής παραίτησης του δημάρχου της Αιώνιας Πόλης όμως ο Αλεμάνο το διέψευσε.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η απόφαση επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση αλλά και από την αρνητική εξέλιξη της σχέσης κόστους-εσόδων στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Το συνολικό προβλεπόμενο κόστος, σύμφωνα με την επιτροπή διεκδίκησης «Ρώμη 2020», ήταν της τάξης των 4,7 δισ. ευρώ.

Ο Μάριο Μόντι πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του στην επιτροπή αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι σε μια τέτοια φάση ύφεσης, η χώρα δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό την πολυτέλεια να μπει στην διαδικασία [να διεκδικήσει] την διοργάνωση της Ολυμπιάδας», αναφέρει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

newsit.gr