ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ιταλοί δήμαρχοι χαρίζουν το μισθό τους στην Ελλάδα


Ο Μάριο Γκάλντι δήμαρχος της Κάβα Ντέι Τιρένι, μιας κωμόπολης έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε ...
να προσφέρει το μισθό του για να στηρίξει τον ελληνικό λαό.
Σε επιστολή του προς τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Μόντι, τον Έλληνα πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, ο Γκάλντι ανακοινώνει ότι δίνει το μισθό του για τη διάσωση της Ελλάδας, ενώ η καταβολή θα γίνει ήδη από τον τρέχοντα μήνα.
«Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης», τονίζει ο Γκάλντι στην επιστολή του.
Να σημειωθεί ότι ο Γκάλντι παίρνει μηνιαίως το ποσό των 1.100 ευρώ.
Η κίνησή του βρήκε αμέσως μιμητή. Ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο αποφάσισε να διαθέσει κι αυτός τον μόλις 780 ευρώ μισθό του στη χώρα μας.
«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», δήλωσε ο Μοσκατιέλο.

newsbomb.gr