ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ν. Καρύδης: «Θέλω να με θυμούνται ως ο μπαμπάς της Σμαράγδας»



Για τη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο, αλλά και τις δύο γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Τ. Αργυροπούλου και Σμαράγδα Καρύδη μίλησε στο Down Town ο Ντίνος Καρύδης. ...



Η αγάπη του γι’ αυτές τις δύο γυναίκες αμέριστη. Με τη σύζυγό του γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του ’66 όταν και οι δύο έπαιζαν στην «Κόρη μου τη σοσιαλίστρια».


«Την είδα κι αυτό ήταν. Της χρωστάω τα πάντα και πρώτα απ’ όλα αυτό το παιδί που ήταν δώρο Θεού σε μας», λέει.

Η Σμαράγδα άλλωστε είναι η μεγάλη του αδυναμία. Όπως λέει από μικρή τους έλεγε ότι θα γίνει ηθοποιός.



«Η Σμαράγδα μεγάλωσε στα παρασκήνια. Θυμάμαι μια φορά καθόμασταν στο Κολωνάκι με το συγγραφέα Δ. Χριστοδούλου, επρόκειτο να ανεβάσουμε τα Όπλα του Αχιλλέα, κι εκείνος τη ρώτησε: “τι θα γίνει παιδί μου όταν μεγαλώσεις;”. “Ηθοποιός”. “Γιατί;”, τη ρώτησε. “Για τη μαγεία” του απάντησε. Άλλη μια φορά, θα ήταν 9 – 10 χρονών, όταν έπαιζα στο Δρόμο, μου πρότεινε ο Κ. Πρετεντέρης να την πάρει, να της γυρίσει ένα πλάνο, να δούμε πώς γράφει στο φακό. “Θες να παίξεις στο Δρόμο;” τη ρώτησα. Αρνήθηκε. “Γιατί;”, επέμεινα, “Φοβάσαι μην αποτύχεις;”. “Όχι”, ήταν η απάντησή της. “Φοβάμαι μην πετύχω”. Σοφό παιδί», λέει με περηφάνια.
Πάντοτε υπήρξε σεμνός και εργάτης της τέχνης. Ακόμα κι όταν δεν τον αναγνωρίζουν στον δρόμο, δεν τον ενοχλεί καθόλου.

«Μια φορά πριν από λίγα χρόνια έπεσα πάνω στη Μάγια Λυμπεροπούλου και τη χαιρέτησα. Την είδα λίγο μαζεμένη, σαν να μη με καλοθυμόταν. “Δεν ξέρετε ποιος είμαι;”, τη ρώτησα. “Βεβαίως και ξέρω”, μου απάντησε. “Ό πατέρας της Σμαράγδας”. Έτσι θέλω να με θυμούνται», είπε.



star.gr