ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τα χωριά που επιπλέουν


Το νησί Cat Ba είναι το μεγαλύτερο από τα 366 νησιά που αποτελούν το Halong Bay στο αρχιπέλαγος του Βορείου Βιετνάμ, και το μόνο που φιλοξενεί ένα σημαντικό οικισμό. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των νησιών του Halong Bay είναι ακατοίκητα, το Cat Ba έχει μερικά ψαροχώρια, καθώς και μια ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη.
Εκτός από μερικές ...
εύφορες περιοχές, το έδαφος είναι πολύ βραχώδες για να ασχοληθούν οι κάτοικοι με την γεωργία. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ζουν από την αλιεία, ενώ κάποιοι εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις.
Σχεδόν τα μισά από τα 354 τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού αλλά και 90 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα παρακείμενα ύδατα έχουν χαρακτηριστεί ως εθνικό πάρκο το 1986 από την κυβέρνηση για την προστασία των μοναδικών οικοσυστημάτων του νησιού. Υποτροπικά δάση κωνοφόρων στους λόφους, βαλτώδες δάση, κοραλλιογενείς ύφαλοι, αμμώδεις παραλίες κρυμμένες σε μικρούς όρμους είναι μόνο μερικά από αυτά που κάνουν το νησί Cat Ba μια μοναδική εμπειρία σε όποιον το επισκεφτεί.
















dinfo.gr