ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Κάντε σεξ για να γεννηθούν περισσότεροι Ρώσοι»


Καθώς οι Ρώσοι γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπόσχεται υψηλότερα επιδόματα εάν τα ζευγάρια αποκτήσουν περισσότερα παιδιά....


Με ειρωνικά σχόλια και σαρκασμό αντιμετωπίστηκαν από αρκετούς συμπατριώτες του οι… σεξουαλικές παραινέσεις του rώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Κάντε σεξ για να γεννηθούν περισσότεροι Ρώσοι»,
δήλωσε ο κ. Πούτιν προ ημερών στην εφημερίδα «Komsomolskaa Pravda», προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη Ρωσία.

Ο ρώσος πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος επιθυμεί να πετύχει τον στόχο αυτό μέσα από υψηλότερα οικογενειακά επιδόματα και μια μεταναστευτική πολιτική που θα επιτρέψει τον επαναπατρισμό 300.000 ανθρώπων τον χρόνο, δηλαδή των Ρώσων που είχαν μεταναστεύσει κατά το παρελθόν σε άλλες χώρες.

«Αν καταφέρουμε να εφαρμόσουμε μια δραστική πολιτική για τη διαφύλαξη του πληθυσμού, ο πληθυσμός της Ρωσίας θα αυξηθεί σε 154 εκατομμύρια κατοίκους», τονίζει ο πρωθυπουργός μιας χώρας τεράστιας σε έκταση, αλλά με πληθυσμό μόλις 142 εκατομμύρια, αριθμός μικρότερος σε σχέση με κράτη πολύ λιγότερο αχανή, όπως το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές.

«Είναι αδύνατον να τονωθεί η υπογεννητικότητα μόνο με επιδόματα», υπογραμμίζει ο διευθυντής του Ρωσικού Δημογραφικού Ινστιτούτου που εδρεύει στη Μόσχα Ανατόλι Βισνέφσκι, προσθέτοντας ότι «ο μόνος τρόπος να πετύχεις κάτι τέτοιο είναι διαμέσου μαζικής μετανάστευσης προς το εσωτερικό της Ρωσίας».
Σκωπτικά είναι και τα σχόλια διαφόρων ρώσων πολιτών στο Ιντερνετ. «Τωρα πρέπει να κάνουμε ασταμάτητο σεξ δηλαδή;», αναρωτιέται μια κυρία ονόματι Ινα, λέγοντας σαρκαστικά «στην παλιά ΕΣΣΔ δεν επιτρεπόταν το σεξ στη χώρα, τώρα μας λένε «κάντε σεξ και πάρτε τα λεφτά»». Μια άλλη Ρωσίδα έγραψε: «ό,τι κι αν μας υποσχεθεί ο Πούτιν, αν μια γυναίκα δεν θέλει να κάνει παιδί, δεν θα κάνει».
Στη Ρωσία ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991, και σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία Rosstat, ο ρυθμός μείωσης ολοένα κι επιταχύνεται. Ειδικοί θεωρούν πως αν συνεχιστεί αυτό, το 2050 η Ρωσία θα έχει 50 εκατ. κατοίκους λιγότερους!

Ο Πούτιν, η εξουσία του οποίου αμφισβητείται εντόνως από τον περασμένο Δεκέμβριο, προσπαθεί με παχυλές παροχές να κερδίσει τους ψηφοφόρους εν όψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου. Αρχικά υποσχέθηκε πως θα αυξήσει σημαντικά τους μισθούς στο δημόσιο, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, μειώνοντας παράλληλα κατά 20% τις τιμές των ακινήτων, ενώ για την ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας, ο Πούτιν δεσμεύτηκε ότι θα μειωθούν κατά 20% ως 30% οι τιμές των ακινήτων.