ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση της Κύπρου στις τουρκικές απειλές



Αποφασισμένη να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου δηλώνει η Λευκωσία, απαντώντας στις νέες τουρκικές προκλήσεις, με αφορμή το δεύτερο γύρο αδειοδότησης.


Το υπουργείο Εξωτερικών της ...
Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι στόχος της Τουρκίας δεν είναι η προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, όπως διατείνεται, αφού διεκδικεί για τον εαυτό της σημαντικό μέρος της δυτικής, νότιας και βόρεια περιοχής της ΑΟΖ της Κύπρου, σε βάρος «ολόκληρου του κυπριακού λαού, άρα και των Τουρκοκυπρίων».

Επίσης, χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ως «μια επιπρόσθετη έκφανση της προκλητικής και απειλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας».

Η Λευκωσία επισημαίνει, επίσης, ότι η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή τη χρονική περίοδο, δεδομένων των αυξημένων ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στα Συμπεράσματα του Δεκεμβρίου του 2011 επαναβεβαίωσε, με αφορμή τις τουρκικές απειλές και παράνομες ενέργειες, «όλα τα κυρίαρχα δικαιώματα των κρατών- μελών της ΕΕ τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη σύναψη διμερών συμφωνιών, καθώς και την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση των εθνικών πόρων τους, σύμφωνα με το κεκτημένο της ΕΕ και το διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».


newsbomb.gr