ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Την Δευτέρα στη Βουλή τα πιο σκληρά μέτρα


Την Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή o εφαρμοστικός του νέου Μνημονίου, το νομοσχέδιο δηλαδή που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση και τη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους.

Σύμφωνα με ...
τις πρώτες πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» ή του «επείγοντος» που σημαίνει ότι την ερχόμενη Τρίτη θα επεξεργαστεί από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και την Τετάρτη ή την Παρασκευή θα οδεύσει προς την Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετα το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Πάντως, η «δέσμη» μέτρων που θα φέρει ο εφαρμοστικός περιλαμβάνονται και εκείνα από τα οποία κυβέρνηση και τρόικα ελπίζουν ότι θα κλείσουν την «τρύπα» των 325 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό, όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών θα εξοικονομηθεί ως εξής:

- 100 εκατ. ευρώ από αμυντικές δαπάνες,

- 50 εκατ. ευρώ από δαπάνες Υγείας,

-100 εκατ. ευρώ από τις περικοπές 10 -12 % στα ειδικά μισθολόγια που θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο

- 75 εκατ. ευρώ από επιπλέον μείωση σε κυρίες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και το «κλάδεμα» των κοινωνικών επιδομάτων.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του 2012 θα περιλαμβάνει και τις εξής περικοπές: 1,076 δισ. ευρώ από φαρμακευτική δαπάνη, 50 εκατ. ευρώ από υπερωρίες γιατρών, 300 εκατ. ευρώ από αμυντικές δαπάνες, 30 εκατ. ευρώ από κατάργηση 550 θέσεων αντιδημάρχων και των εργαζομένων που υπάγονταν σε αυτούς, 270 εκατ. από καταναλωτικές και εκλογικές δαπάνες, εκλογικά επιδόματα κλπ, 190 εκατ. από περικοπές επιδομάτων απομακρυσμένων περιοχών και επιχορηγήσεων από διάφορα υπουργεία, 400 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 200 εκατ. ευρώ από τη μείωση κατά 15% των συντάξεων σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, τράπεζες κλπ., με τις μειώσεις να είναι 20% για το ποσό των συντάξεων από 1.200 ευρώ και πάνω, 50 εκατ. ευρώ από τη μείωση κατά 7% των συντάξεων του ΝΑΤ.

Όσον αφορά στο «κλάδεμα» των συντάξεων, η πρόταση που συμφωνήθηκε με την Τρόικα προβλέπει μείωση 15% για τις επικουρικές συντάξεις από 200 έως 300 ευρώ και 20% για πάνω από 300 ώστε να βρεθεί σημείο σύγκλισης με τη ΝΔ. Επιπρόσθετα, προβλέπεται μείωση κατά 20% των κύριων συντάξεων για το ποσό άνω των 1200 ευρώ στα ταμεία ΔΕΗ - ΟΤΕ , Εθνικής, Εμπορικής, Αγροτικής , πρώην ΕΤΒΑ, και πρώην Ολυμπιακής καθώς και κατά 7% στο ΝΑΤ.




newsbomb.gr