ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ


Στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ βρίσκεται και πάλι η Ελλάδα με τους ανταποκριτές των κορυφαίων μέσων παγκοσμίως να αναφέρουν τις δύσκολες στιγμές τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και γύρω από την πλατεία Συντάγματος όπου σημειώνονται επεισόδια από νωρίς....


To BBC στέκεται στο χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος «προειδοποίησε για καταστροφική περιπέτεια στην οποία θα μπει η χώρα αν δεν περάσει το πακέτο βοήθειας». Παράλληλα, αναφέρεται στα σφοδρά επεισόδια έξω από τη Βουλή τονίζοντας ότι η αστυνομία προέβη σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να αποκρούσει τους διαδηλωτές.

«Οι διαδηλωτές παλεύουν με την ελληνική αστυνομία την ώρα που το Κοινοβούλιο αποφασίζει» είναι ο τίτλος του Reuters που στέκεται ιδιαίτερα στα έκτροπα έξω από το Κοινοβούλιο με τον ανελέητο πετροπόλεμο και τη συνεχή ρίψη δακρυγόνων. Παράλληλα, κάνει λόγο για δραματικές «ξιφομαχίες» εντός της Βουλής με πολλούς βουλευτές να απειλούν με καταψήφιση του νέου Μνημονίου.

Με την Ελλάδα ασχολείται για ακόμη μία μέρα και το CNN, το οποίο αναφέρεται πως «επεισόδια ξέσπασαν την ώρα που το Ελληνικό Κοινοβούλιο μάχεται για τα μέτρα λιτότητας». Το αμερικανικό μέσο αναφέρει πως η αστυνομία υποχρεώθηκε στη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να διαλύσει το αγριεμένο πλήθος, ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού καθώς εάν καταψηφιστεί το νέο Μνημόνιο θα πάει σε χρεοκοπία.

«Για μάχη στο ελληνικό κοινοβούλιο γύρω από το πακέτο λιτότητας» κάνουν λόγο οι Financial Times, ενώ ανάλογο τίτλο έχει και το άρθρο της Washington Post που παραθέτει τις οδομαχίες γύρω από το Σύνταγμα.

Για «βία στην Αθήνα πριν την ψηφοφορία για τη λιτότητα» κάνει το Al Jazeera, το οποίο σημειώνει ότι έξω από τη Βουλή της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πολίτες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα του νέου Μνημονίου.

Star.gr