ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η πανσέληνος που καθήλωσε τους ρομαντικούς!

Πολλοί ερωτευμένοι είχαν την ευκαιρία το Σάββατο που μας πέρασε, να απολαύσουν μαζί με το ταίρι τους την μεγαλύτερη πανσέληνο των τελευταίων 18 ετών. Στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι απανταχού ρομαντικοί, στήθηκαν από νωρίς στα «καλύτερα» σημεία για να μην εμποδίζει τίποτα την υπέροχη αυτή εικόνα.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που απογοητεύτηκαν καθώς ο καιρός τους τα χάλασε! Όπως βλέπετε και στις εικόνες, σε πολλές περιοχές της χώρας ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος με αποτέλεσμα το φαινόμενο αυτό να χάσει λίγο από την λαμπρότητά του!

Η Σελήνη το Σάββατο το βράδυ ήταν 14% μεγαλύτερη και μέχρι 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια κοινή πανσέληνο, καθώς βρέθηκε πιο κοντά στη γη έπειτα από 18 χρόνια.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες η Σελήνη δεν περιφέρεται σε κυκλική αλλά σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Γη, γι´ αυτό η απόστασή της από τον πλανήτη μας αυξομειώνεται.

Το φεγγάρι φαίνεται πελώριο κυρίως όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα του οπτικού πεδίου του παρατηρητή, μια αυταπάτη που έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η απόσταση της Σελήνης σε σχέση με την γη, μπορεί να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα, υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά που δηλώνει ότι αυτά είναι θεωρίες που δεν έχουν αποδειχθεί.