ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Κόβουν φαγητό, ψώνια και τσιγάρο, όχι όμως και το ίντερνετ


Παρελθόν αποτελούν για τέσσερις στους πέντε έλληνες τα καινούρια ρούχα και παπούτσια, οι νυχτερινές έξοδοι, τα ταξίδια αναψυχής αλλά και το... φαγητό. Αυτό αποκαλύπτει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» που παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος» και συγκρίνει τις συνήθειές μας την σήμερον ημέρα σε σχέση με πέρυσι, όταν βρισκόμασταν ακόμα σε προ του ΔΝΤ εποχή.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 79% του κόσμου έχει περιορίσει τις εξόδους του σε σχέση με πέρυσι ενώ το 17% απαντά ότι βγαίνει έξω με την ίδια συχνότητα και μόλις το 4% με μεγαλύτερη. Επίσης, τρεις στους τέσσερις έλληνες έχουν κόψει πλέον τα ταξίδια, αφού το 75% ταξιδεύει λιγότερο, 21% το ίδιο και μόλις 4% περισσότερο.


Μεγάλο πλήγμα φαίνεται ότι το δέχεται ο τομέας της ένδυσης και της υπόδησης. Το 77% ψωνίζει λιγότερο, το 22% το ίδιο και μόλις το 1% περισσότερο σε σχέση με πέρυσι. Πάντως η κρίση έχει και τα… καλά της. Αρκετοί περιόρισαν το τσιγάρο, καθώς το 38% καπνίζει πλέον λιγότερο, το 55% το ίδιο και μόλις 7% περισσότερο.

Θύμα της κρίσης είναι και οι εφημερίδες, καθώς το 58% διαβάζει λιγότερο και το 41% το ίδιο, ενώ μόλις 1% περισσότερο. Ένας στους τρεις πολίτες άλλαξε επίσης τις διατροφικές του συνήθειες, αφού περιόρισε το κρέας και το ψάρι, ενώ το μόνο που δείχνει να αντιστέκεται είναι το ίντερνετ. Το 50% απαντά το ίδιο και το 46% περισσότερο, ενώ μόλις το 4% περιόρισε τις ώρες της πλοήγησης στο διαδίκτυο...

star.gr