ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Τους 1.500.000 θα φτάσουν οι άνεργοι έως το τέλος του 2012


Για το 30% του εργατικού δυναμικού κάνει λόγο η ΓΣΕΕ...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Νοέμβριο 2011 το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 20,9%, κάτι που οφείλεται στην παρατεταμένη βαθιά ύφεση και στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που οδηγούν σε συρρίκνωση της απασχόλησης. Αλλά παρά τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που καταγράφει η ανεργία ο αριθμός των ανέργων δεν είναι 1.029.587 άτομα, αλλά αισθητά μεγαλύτερος.

Όπως ορθά αναφέρει η ΓΣΕΕ η Ελληνική Στατιστική Αρχή και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) μετρούν διαφορετικά μεγέθη της ανεργίας. Η Στατιστική Αρχή μετρά το σύνολο της ανεργίας (εγγεγραμμένης και μη), ενώ ο ΟΑΕΔ μετρά μόνο την εγγεγραμμένη ανεργία.


Η Στατιστική Αρχή εφαρμόζει κατά τη διενέργεια των μετρήσεών της τους σχετικούς κανονισμούς της Eurostat που όμως δεν οδηγούν στην καταγραφή της πραγματικής ανεργίας. Το ακριβές μέγεθος προκύπτει μόνον αν γίνουν οι προβολές στο μέλλον των στατιστικών σειρών των τελευταίων περίπου 30 χρόνων της απασχόλησης και της ανεργίας.

Στηριζόμενη στις προβολές αυτές η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι ο αριθμός των ανέργων στη χώρα περί το τέλος του 2012 οπότε θα έχει ήδη λήξει η απασχόληση των εποχικώς απασχολουμένων σε ολόκληρο το τουριστικό φάσμα θα ξεπερνά τα 1.500.000 άτομα, δηλαδή το 30% του εργατικού δυναμικού.

πηγη 24wro