ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

σε Αυξήσεις στο ρεύμα από το 2013, έρχεται 6μηνη ρήτρα αναπροσαρμογής τιμολογίων


Oι τιμές στο ρεύμα δεν θα καθορίζονται με απόφαση της κυβέρνησης, παρά με απόφαση της ΔΕΗ.

Σημαντικές αυξήσεις... στο ρεύμα για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις συνεπάγεται η σύνδεση των τιμών χονδρικής με τα τιμολόγια λιανικής στο ρεύμα που προβλέπει το αργότερο ως τον Ιούνιο του 2013 το νέο Μνημόνιο, με το υπουργείο Περιβάλλοντος να αποκλείει να τοποθετεί τη σύγκλιση για του χρόνου, αποκλείοντας ένα δεύτερο γύρο ανατιμήσεων για φέτος.

Συγκεκριμένα στο νέο μνημόνιο, έχει συμπεριληφθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ότι το αργότερο ως τον Ιούνιο του 2012, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να έχει αποφασίσει το πώς θα γίνει η σύγκλιση τιμών λιανικής- χονδρικής ως τα μέσα του 2013. Πως θα γίνει αυτό στην πράξη ; Πιθανώς, με την επιβολή μηχανισμού 6μηνης αναπροσαρμογής των τιμολογίων βάσει του εκάστοτε κόστους χονδρικής στο ρεύμα (ένα είδος ρήτρας καυσίμου δηλαδή), πρόταση την οποία είχε εισηγηθεί το Δεκέμβριο στο υπουργείο Περιβάλλοντος η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Επίσης το μνημόνιο μιλάει για την απελευθέρωση όλων των τιμολογίων, πλην των ευπαθών καταναλωτών (όσων δηλαδή δικαιούνται Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) ως το 2ο 3μηνο 2013.

Τούτο σημαίνει ότι από τον Ιούνιο του 2013, οι τιμές στο ρεύμα δεν θα καθορίζονται με απόφαση της κυβέρνησης, παρά με απόφαση της ΔΕΗ.