ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Επιστρέφει ο χιονιάς


Επιστρέφει από την Τετάρτη η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά ...
τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, νεφώσεις και βροχές προβλέπονται το επόμενο τριήμερο, αλλά και χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας.
Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, αρχικά στα δυτικά και βόρεια και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.
Πάντως οι έντονες χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, έχουν αφήσει πολλά χωριά στους ορεινούς όγκους των Τρικάλων, της Καρδίτσας, των Ιωαννίνων και των Γρεβενών, αποκλεισμένα, με προβλήματα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης αλλά και ανεφοδιασμού αγαθών και ζωοτροφών.
Στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων είναι αποκλεισμένα 25 δημοτικά διαμερίσματα στο δήμο Πύλης και άλλα έξι στο δήμο Καλαμπάκας.
Σύμφωνα με τις αρχές, τα περισσότερα ορεινά χωριά των Γρεβενών κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων έχει διακοπεί το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Επίσης, προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται σε αρκετά ορεινά χωριά της Καρδίτσας.
Μετ΄εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις σε ορεινούς δρόμους της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Κλειστοί παραμένουν, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, οι επαρχιακοί δρόμοι Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Μουζακίου - Αρτας και Μουζακίου - Ανατολικής Αργιθέας, στην Καρδίτσα, και Δράκειας - Χανίων, στο Πήλιο.
Κλειστή είναι, επίσης, η εθνική οδός Πύλης - Μεσοχώρας, στα Τρίκαλα, ενώ, στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού αλλά και του παγετού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φυλίρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου) και Κομψάτου (μεταξύ Παλλαδίου - Ιάσμου).
Παράλληλα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

pathfinder.gr