ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές στις 29 Απριλίου υπό όρους


Παρά τι πιέσεις των δανειστών για παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, στην Ελλάδα η ημερομηνία των εκλογών έχει ήδη «κλειδώσει».

Τα δύο μεγάλα ...
κόμματα φαίνεται πως έχουν έρθει σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για το πότε θα στηθούν οι κάλπες, ωστόσο δεν ανακοινώνεται ακόμα, καθώς η κυβέρνηση περιμένει πρώτα να δει τι θα γίνει με την δανειακή σύμβαση και το PSI στο Eurogroup της Δευτέρας.

Η ημερομηνία που συμφώνησαν είναι η 29η Απριλίου. Έτσι ικανοποιείται και το αίτημα του Α. Σαμαρά για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό, αλλά και η επιθυμία του ΠΑΣΟΚ και του επόμενου προέδρου, καθώς αν οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα γίνουν στις 18 Μαρτίου, τότε θα έχει μπροστά του περισσότερο από ένα μήνα για να προετοιμάσει το κόμμα για εκλογική αναμέτρηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος χθες συνομίλησε τηλεφωνικά και με την Άνγκελα Μέρκελ, ενημέρωσε τους Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά ότι ένα γκρουπ ισχυρών οικονομικά χωρών της ευρωζώνης ουσιαστικά σπρώχνει τα πράγματα στα άκρα και προβάλλει αξιώσεις ανοίγοντας συνεχώς νέα θέματα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό να μεταφέρει στους ηγέτες με τους οποίους θα συνομιλήσει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αναλάβει πλήρως τις δεσμεύσεις που τους ζητούνται για την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο και πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που της έχουν ζητηθεί από τους δανειστές της.

Πάντως Συγγρού και Ιπποκράτους διαμηνύουν πως οι απαίτηση των δανειστών για παράταση της κυβερνητικής θητείας μέχρι το 2013 και ανασχηματισμός «ιταλικού τύπου», δεν πρόκειται να γίνει δεκτό σε καμία περίπτωση.


 newsbomb.gr