ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αποζημίωση 520 εκ. δολαρίων ζητούν 39 επιβάτες του Costa Concordia


Τριάντα εννιά επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia οι οποίοι έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον της αμερικανικής πλοιοκτήτριας...
εταιρείας Carnival ζητούν αποζημίωση μεγαλύτερη των 520 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Με την ομαδική αυτή αγωγή, οι επιβάτες ζητούν αποζημίωση 528 εκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική εταιρία Carnival Cruise Lines, με έδρα το Μαϊάμι, αλλά και από την θυγατρική της Costa Cruise Lines, με γραφεία στο Χόλιγουντ, την Φλόριντα και την Ιταλία.

«Οι κατηγορούμενοι φάνηκαν εξαιρετικά απερίσκεπτοι και έδρασαν χωρίς να λάβουν υπόψη τους την ασφάλεια και τις ζωές των εναγόντων», τόνισε ο δικηγόρος Μαρκ Μπερν.

Στην αγωγή υπογραμμίζεται επίσης ότι «οι αξιωματικοί και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου έδειξαν αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Έξι επιβάτες του Concordia κατέθεσαν αγωγή στις 27 Ιανουαρίου στο Μαϊάμι εναντίον της Carnival και της θυγατρικής της ζητώντας συνολικά 460 εκατομμύρια δολάρια.

Οι νέες κατηγορίες στρέφονται ειδικά κατά του κυβερνήτη του πλοίου Φραντσέσκο Σκετίνο ότι δεν κατάφερε να συντονίσει τις επιχειρήσεις διάσωσης των επιβατών και εναντίον του πληρώματος για αμέλεια.

Το Concordia ναυάγησε κοντά σε νησί της Τοσκάνης στις 13 Ιανουαρίου. Από τους 4.229 επιβαίνοντες 32 έχασαν τη ζωή τους, ενώ 15 εξακολουθούν να αγνοούνται.



flashnews.gr