ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Πολεμήστε το γήρας με την εκπαίδευση


Μας λέγανε για τη γυμναστική και τη διατροφή, τώρα μαθαίνουμε ότι και το χτίσιμο της σκέψης μας ενισχύει τις αντιστάσεις μας στη γήρανση.

Οι έρευνες αυτές διεξήχθησαν στο  ... βόρειο Κολοράντο των ΗΠΑ και ονομάστηκαν «Samantha Project». Αυτό που διαπίστωσαν βασικά είναι ότι ο διαλογισμός βοηθάει στην ανάπτυξη του ενζύμου τελομεράση που σημαίνει αντιγραφή των χρωμοσωμάτων, γεγονός που επιβραδύνει ή αντιστρέφει την κυτταρική γήρανση. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αντίστοιχα και η εκπαίδευση συναινεί στο ίδιο αποτέλεσμα.

Το βρετανικό συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών επισημαίνει ότι «η μόρφωση υψηλού επιπέδου μπορεί να είναι πιο σημαντική για τη μακροζωϊα από όσο επωφελής είναι στην αγορά εργασίας». Η ανακάλυψη του μηχανισμού που προστατεύει τα χρωμοσώματα κατά τη διαίρεση τους έδωσε το Νόμπελ Ιατρικής το 2009. Αυτά τα συμπεράσματα είναι ενθαρρυντικά επιχειρήματα για τους φοιτητές που λιώνουν πάνω στα βιβλία των εξεταστικών φοβούμενοι ότι μάταια το κάνουν αφού κανείς δεν τους εγγυάται τη απόσβεση αυτού του κόπου.

Ανοίξτε, λοιπόν, τα βιβλία από σήμερα.


queen.gr