ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Νέα αίτηση Εφραίμ για αποφυλάκιση


Υπέβαλε εκ νέου αίτηση ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, αυτή τη φορά προς το Συμβούλιο Εφετών σχετικά με την ...  αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχο αίτημα του ηγούμενου απορρίφθηκε πριν λίγες ημέρες από την ανακρίτρια της υπόθεσης Ειρήνη Καλού.

Στην νέα αίτησή του ο ηγούμενος Εφραίμ επικαλείται και πάλι λόγους υγείας αλλά και ουσίας.

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει την διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του αρμόδιου Εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισής του.

Παράλληλα η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της αγιορείτικης μονής και του Δημοσίου έχει ολοκληρώσει την 3χρονη κύρια ανάκριση που διενήργησε και τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα κηρύξει το πέρας της διαδικασίας, αναμένεται να αποστείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών την ογκώδη δικογραφία ώστε να υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή μη των συνολικά 32 κατηγορουμένων.


newsit.gr