ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αυστρία: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους Έλληνες


Δεκάδες διαδηλωτές ...  συγκεντρώθηκαν έξω από το ιστορικό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο κέντρο της και διατράνωσαν με συνθήματα, μουσική και πικετοφορία, την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα.

Μέσα στην έντονη χιονοθύελλα και το τσουχτερό κρύο οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, εξέφρασαν την οργή τους για την επιδιωκόμενη «φτωχοποίηση» και λεηλασία του ελληνικού λαού. Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η οργάνωση «Occupy Austria», με γενικό σύνθημα «Αλληλεγγύη στους Έλληνες». Οι διαδηλωτές επέδωσαν σε εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας μακροσκελές ψήφισμα στο οποίο διατρανώνεται η αποφασιστικότητα για αντίσταση κατά εκείνων που αμφισβητούν τα θεμέλια επιβίωσης των λαών και διαβεβαιώνεται η αλληλεγγύη του 99% του πληθυσμού της Γερμανίας και της Αυστρίας στον ελληνικό λαό, τον οποίο εμψυχώνουν με δύναμη, αγάπη και αντοχή.

Στο ψήφισμα, καταγγέλλονται αφενός οι κυβερνήσεις, οι οποίες στο πλευρό των τραπεζών και των κερδοσκόπων, έχουν ως προσανατολισμό τους «τη λεηλασία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα» και αφετέρου, το προπαγανδιζόμενο από αυτές σύστημα της ανταγωνιστικότητας και της απεριόριστης ανάπτυξης, για να επιβάλουν απάνθρωπες περικοπές στα κοινωνικά προγράμματα και την αγορά εργασίας και με αυτές να προστατεύσουν και να προωθήσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και των πολεμικών βιομηχανιών.

Επιπλέον, στο ψήφισμα ασκείται δριμεία κριτική κατά των αντικοινωνικών επιδιώξεων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που, στο παράδειγμα της Ελλάδας και μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κρίσης και της κρίσης του ευρώ, «δεν ανταποκρίνονται κατά κανέναν τρόπο στις βασικές προϋποθέσεις μιας αλληλέγγυας συμβίωσης των λαών, ενώ στη βάση αντιδημοκρατικών αποφάσεων, υπονομεύεται η κυριαρχία του λαού, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή νομιμοποίηση αυτών των αποφάσεων και μέτρων».

newsit.gr