ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

JP Morgan: Κάποιες χώρες εξετάζουν χρεοκοπία της Ελλάδας

Σύμφωνα με το στέλεχος της JP Mοrgan, Νίκολα Μάι, κάποιες χώρες της ευρωζώνης φαίνεται να εξετάζουν θετικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

«Κατά τη γνώμη μας αυτή η εξέλιξη θα δημιουργούσε περιπλοκές, όχι μόνο για την ίδια την Ελλάδα, αλλά για όλη τη ζώνη του ευρώ … προκαλώντας αμφιβολίες για τη συνοχή της υπόλοιπης ευρωζώνης», δηλώνει ο Νίκολα Μάι.

Οι αναλυτές του χρηματοπιστωτικού οίκου JP Morgan, κάνουν λόγο για αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας κάνουν λόγο εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης μετά και την απόφαση αντικατάστασης του Eurogroup με τηλεδιάσκεψη.

Ταυτόχρονα, οι Financial Times, κάνουν λόγο για νομικές αμφιβολίες για τις πιθανότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, στο πλαίσιο του συμφωνηθέντος PSI.

Οι άνθρωποι που κάνουν λόγο για χρεοκοπία κρατών, είναι οι ίδιοι που διαμορφώνουν αυτή την άποψη βάζοντας ή ρευστοποιώντας χρήματα στις διεθνείς αγορές…Κατά πόσο, λοιπόν, είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης είναι αμφίβολο.