ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Σχέσεις στοργής μεταξύ μιας... χήνας και ενός ελαφιού


Το ελάφι κοιτάει επίμονα την οποιαδήποτε "απειλητική" παρουσία μέχρι να φύγει.
Μια περίεργη ιστορία αγάπης έχει αναπτυχθεί στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης μεταξύ μιας χήνας και ενός ελαφιού. Εδώ και τέσσερις μέρες, το ελάφι στέκεται φύλακας μπροστά στην χήνα και τα αυγά της, τα οποία φυλάει στην φωλιά που έχει φτιάξει σε μια μεγάλη… τεφροδόχο στο τοπικό κοιμητήριο Φόρεστ Λόουν, όπου μεταξύ των άλλων έχουν ενταφιαστεί ο πρόεδρος Μιλάρντ Φίλμορ και ο τραγουδιστής Ρικ Τζέϊμς.


Σύμφωνα με τον τοπικό υπεύθυνο άγριας πανίδας Τζόελ Τόμας, κάθε φορά που κάποιος πλησιάζει την χήνα για να την πιάσει και να την μεταφέρει στο φυσικό της περιβάλλον, το ελάφι παρεμβαίνει και στέκεται προστατευτικά μπροστά της και αποτρέπει τους ανθρώπους από το να την πλησιάζουν. Το ελάφι κοιτάει επίμονα οποιαδήποτε "απειλητική" παρουσία μέχρι να φύγει. Το ελάφι επαναλαμβάνει αυτή τη συμπεριφορά με όποιον και να προσπαθεί να πλησιάσει.

Κανείς δε γνωρίζει για ποιο λόγο το ελάφι έχει αναλάβει αυτόν τον προστατευτικό ρόλο. "Γνωρίζει πως η χήνα προσέχει τα αυγά της? Θα φύγει μόλις βγουν οι νεοσσοί? Δεν ξέρω", απαντά ο Τόμας.

Αυτή η… σχέση μπορεί να κρατήσει μέχρι και ένα μήνα, αφού τόσο είναι το χρονικό διάστημα κύησης μιας Καναδέζικης χήνας.

πηγη skai