ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αντώνης Κανάκης Υπέρ της υιοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια



Ο παρουσιαστής έδωσε συνέντευξη στο Gay περιοδικό Screw και μίλησε με τόλμη για όσα πολλοί συνάδελφοι του αρνούνται να σχολιάσουν.

Θα πάντρευες ποτέ ένα gay ζευγάρι ως κουμπάρος;

Η στάση μου σε αυτό που με ρωτάτε είναι απλή: όπως ακριβώς θα αντιμετώπιζα μια τέτοια πρόταση από ένα φιλικό ετεροφυλόφιλο ζευγάρι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα ανταποκρινόμουν και σε ένα φιλικό μου ομοφυλόφιλο ζευγάρι.

Τι πιστεύεις για την υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια; Θεωρείς ότι οι gay μπορούν να υιοθετούν παιδιά;

Αυτό είναι πραγματικά ένα τεράστιο θέμα, το οποίο με έχει απασχολήσει και προβληματίσει πάρα πολύ και, παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει σε μια ξεκάθαρη άποψη. Για να είμαι όμως ειλικρινής, πρέπει να πω ότι κλίνω περισσότερο στο να μπορούν να υιοθετούν παιδιά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Κι αυτό το βασίζω περισσότερο στην απλή αλλά ουσιαστική θεωρία, ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να προσφέρεις σε ένα παιδί είναι η αγάπη προς αυτό και η αγάπη που υπάρχει στο ζευγάρι που μεγαλώνει αυτό το παιδί. Αυτή την αγάπη δεν μπορεί να την εγγυηθεί κανένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι και δεν είναι θέμα φύλων, αλλά θέμα ανθρώπων.


Πιστεύεις ότι η ομοφυλοφιλία πουλάει;

Δεν μπορώ, σε καμία απολύτως περίπτωση, να αντιμετωπίσω, όχι μόνο την ομοφυλοφιλία, αλλά οτιδήποτε αφορά τους ανθρώπους, με το πνεύμα τού αν πουλάει κάτι ή όχι. Δεν αντιμετωπίζω τους ανθρώπους, τις ζωές τους και την κοινωνία μας με τέτοιου είδους όρους και τέτοιου είδους αντιλήψεις.


Περισσότερα στο People που κυκλοφορεί!

yupi.gr