ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Γέρος ετών... 11!



Ο 11χρονος Χάρι Κρόουδερ από το Γουεστ Γιορκς των ΗΠΑ, είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που υποφέρει από... μια μορφή του συνδρόμου Ατοπικής Πρώιμης Γήρανσης - δηλαδή μεγαλώνει πέντε φορές πιο γρήγορα από έναν ανονικό άνθρωπο.

Μαθητής του Δημοτικού σήμερα, ο Χάρι πάσχει ήδη από αρθρίτιδα, το δέρμα του γεμίζει με ρυτίδες και τα κόκαλα του ατροφούν, ενώ οι γονείς του, Σάρον και Τζον, ξέρουν ότι η ζωή του γιού τους θα τελειώσει σύντομα, αφού οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που έζησε με αυτήν την ασθένεια, πέθανε στα 26 του χρόνια.

Η μητέρα του δηλώνει: «Απλώς περιμένουμε. Επειδή το γονίδιο του Χάρι είναι μοναδικό στον κόσμο, οι γιατροί δεν ξέρουν τι θα συμβεί. Αλλά παρ' όλο που μερικές φορές εξοργιζόμαστε, προσπαθούμε να έχει όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. Πηγαίνει βόλτες με το ποδήλατο, του αρέσει το κολύμπι και παίζει μπάλα με τους φίλους του».

Η περιπέτεια του Χάρι ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 12 μηνών, όπου οι γονείς του είδαν το δέρμα του να σφίγγει και να αλλάζει δραστικά το πρόσωπο του.

Τα ασυνήθιστα συμπτώματα στην αρχή μπέρδεψαν τους γενετιστές, καθώς πρόκειται για μια πολύ σπάνια ασθένεια ο Χάρι, είναι ο μοναδικός άνθρωπος αυτή τη στιγμή που καταγεγραμμένα την έχει. Οι γιατροί και οι γενετιστές το κατάλαβαν μόλις στα εφτά του χρόνια μετά από συνεχείς εξετάσεις και μελέτες.
πηγη http://a-pistefto.blogspot.com