ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο καφές σύμμαχος της υγείας



Κατά καιρούς έχει ακουστεί ότι η υπερβολική λήψη καφέ κρύβει κινδύνους για την υγεία. Οι νέες μελέτες όμως θέλουν …
τον καφέ να προστατεύει από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη, ενώ ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις και θεραπεύει τον πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με τους μελετητές του «Biomed Central Cancer» η καφεΐνη περιορίζει τον κίνδυνου του καρκίνου του δέρματος κατά το 1/3, ενώ παρομοίως επιδρά στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, μαστού, φάρυγγα, παγκρέατος, προστάτη και λευχαιμίας. Ειδικά στην περίπτωση των ανδρών, υπάρχουν 60% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιαστεί επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη, εάν πίνουν πολύ καφέ.

Οι ευεργετικές ιδιότητες όμως δεν σταματούν εδώ! Με 3 κούπες την ημέρα καφέ για τις γυναίκες μειώνεται κατά 1/4 ο κίνδυνος να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις, ενώ για τους άντρες με 5 κούπες το ίδιο ποσοστό φτάνει το 44%. Επιστήμονες από την Αυστραλία υποστηρίζουν ότι 4 κούπες την ημέρα περιορίζουν τον κίνδυνο για το διαβήτη κατά 25%!

Τέλος, ο συνδυασμός καφεΐνης και ασπιρίνης αντιδρά στην αιθανόλη και «βάζει φρένο» στον πονοκέφαλο, ενώ ο καφές ενισχύει τις επιδόσεις στα αθλήματα κατά 6%, μόνο για ασκήσεις που προϋποθέτουν μέτρια καταπόνηση των μυών.'

troktiko