ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οι γυναίκες πονάνε εντονότερα από τους άντρες


Νέα έρευνα ήρθε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του «ασθενούς φύλου» για τις γυναίκες. Βρετανοί και Ιάπωνες επιστήμονες διαπίστωσαν, με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας, ότι οι γυναίκες αισθάνονται εντονότερα τον πόνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν την εγκεφαλική δραστηριότητα και τις αντιδράσεις δεκαέξι αντρών και δεκαέξι γυναικών κατά την αναμονή και την επεξεργασία του πόνου και παρατήρησαν ότι στο «ισχυρό φύλο» δραστηριοποιούνταν οι περιοχές του εγκεφάλου που χρησιμεύουν για να κρατάνε μακριά το αίσθημα του πόνου.

Αντιθέτως, οι μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν να υπάρχει έντονη δραστηριότητα στον γυναικείο εγκέφαλο στις περιοχές που συμβάλλουν στην επεξεργασία των συναισθημάτων, κάνοντας έτσι πιο αισθητό τον πόνο.

«Το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του πόνου οι γυναίκες παρουσίασαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στις εγκεφαλικές περιοχές επεξεργασίας των συναισθημάτων αποκαλύπτει έναν μηχανισμό που τις ωθεί να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα οδυνηρά ερεθίσματα.

Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επηρεάζει το πώς αντιλαμβάνονται, εκφράζουν και αντιμετωπίζουν τον πόνο σε σχέση με τους άντρες», δήλωσε ο καθηγητής Κασίμ Αζίζ από το Πανεπιστήμιο Κουίν Μέρι στο Λονδίνο, που ηγήθηκε της έρευνας.

«Περαιτέρω έρευνες, λοιπόν, χρειάζονται για να αξιολογηθεί η κλινική σημασία αυτών των ευρημάτων και να καθοριστεί αν οι μελέτες μέσω μαγνητικής απεικόνισης μπορούν να συμβάλλουν στην καθοδήγηση της θεραπείας».
Πηγη:madata.gr