ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γεννήσεως του Ομπάμα

Με τη λέξη «ανοησίες» χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τη διαμάχη για το αν έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος ή όχι, λίγη ώρα αφού ο Λευκός Οίκος έδωσε στην δημοσιότητα το πλήρες πιστοποιητικό γεννήσεώς του....

Το πιστοποιητικό αποδεικνύει ότι έχει γεννηθεί στη Χαβάη και άρα έχει το δικαίωμα να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Δεν έχουμε χρόνο γι' αυτού του είδους τις ανοησίες. Έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω. Πρέπει να βρούμε λύσεις σε σοβαρά προβλήματα και είμαι σίγουρος ότι είναι δυνατό, όμως πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά», και όχι σε αυτή την αντιπαράθεση, δήλωσε ο Ομπάμα σε ομιλία του από το Λευκό Οίκο.

Λίγο νωρίτερα η αμερικανική προεδρία είχε δώσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το πλήρες πιστοποιητικό γεννήσεως του Ομπάμα.

Στο έγγραφο, από το οποίο δημοσιοποιήθηκε μία θεωρημένη φωτοτυπία, αναφέρει τη γέννηση του Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα στη Χονολουλού στο νησί Οάχου, στην πολιτεία της Χαβάης στις 4 Αυγούστου 1961 στις 19:24.

Μία σύντομη εκδοχή του πιστοποιητικού είχε ήδη δημοσιοποιηθεί στο Διαδίκτυο από την ομάδα του Ομπάμα στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007-2008, την ώρα που μία μερίδα των αντιπάλων του εξέφραζε τις αμφιβολίες της για αν έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος και άρα για το αν μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτή η διαμάχη αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως επειδή ο αμερικανός μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και σκέφτεται να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012 με τους Ρεπουμπλικάνους, αμφισβήτησε το γεγονός ότι ο Ομπάμα έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του εκτιμά ότι η συζήτηση αυτή έχει στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από σημαντικά θέματα, όπως ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός.




skai