ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ kouskous4@hotmail.gr

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Κινδυνεύουν ιδρύματα που φιλοξενούν 1.000 άστεγα παιδιά


Δυσοίωνο προβλέπεται να είναι το μέλλον 1.000 παιδιών που φιλοξενούνται σε 14 προνοιακά ιδρύματα της... Θεσσαλονίκης, καθώς κινδυνεύει η βιωσιμότητά τους λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, που προέκυψαν από τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με τον «Αγγελιοφόρο».

Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ πέρσι η νομαρχία είχε λάβει 4,5 εκατ. ευρώ για τα 14 ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, φέτος το ποσό αυτό εκτιμάται ότι δε θα ξεπεράσει τα 1,7 εκατ. ευρώ για 20 τέτοια ιδρύματα όλης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Προς το παρόν, μάλιστα, στο αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, πριν από λίγες μέρες, δηλαδή στα τέλη Απριλίου, έφτασε η επιχορήγηση για το πρώτο τρίμηνο του έτους που ανέρχεται σε μόλις 437.000 ευρώ.
Μεταξύ των ιδρυμάτων, περιλαμβάνονται το ορφανοτροφείο «Μέλισσα», το «Άσυλο του Παιδιού», η «Αγροτική Φωλιά», η «Αργώ», η «Ελπίς», καθώς και άλλα ιδρύματα που φιλοξενούν άτομα με κινητικά προβλήματα. Σύμφωνα με την κ. Βασιλειάδου, η κατανομή αυτών των πόρων θα γίνει ισόποσα, μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.



24wro